Welke belt past het beste bij mij?

Een hele simpele vraag, maar zeker van belang voor jouw training. Welke belt past nu het beste bij jouw training. Wat verwacht je van jouw belt? Hieronder heb ik een aantal punten beschreven waaruit jij kunt bepalen welke belt het meest geschikt is om jouw te ondersteunen bij jouw training.

Wij maken 3 verschillende soorten Fitness Belts.

WEIGHTLIFTINGBELT
De weightlifting belt is geliefd onder zowel sporters die zwaar trainen als ligt. Zoals al onze riemen bied ook deze extra ondersteuning bij de onderrug. Het verschil tussen de weightlifting belts en powerbelts is dat deze riem zijn focus legt op extra ondersteuning en comfort in de rug.

De standaard breedte van de rugzijde is 10cm en kan op aanvraag worden aangepast naar 15cm.
De Weightlifting riem heeft hoger draag comfort dan de powerbelts. Dit verschil is vooral goed merkbaar als je ‘droger’ bent. De powerbelt geeft daar in tegen meer ondersteuning bij de buikspieren.

POWERBELT
De Powerbelt is de meest gebruikte riem onder de powerlifters en sporters die trainen met zwaardere gewichten voor de beste ondersteuning. Bij zware trainingen komt er veel druk te staan op de rug en buik/ buikspieren. Door dat de riem van voren even breed is als achter zal de riem ook rondom de buikspieren extra support bieden.

De standaard breedte is 10cm en de dikte van de riem 8mm. Dit kan worden aangepast op aanvraag.

Deze Powerlifting belt met heavy duty gesp is één van de meest gebruikte riemen binnen de powerlifting sport. Door het stevige materiaal zal het optimale ondersteuning bieden tijden het trainen.

POWERBELT WITH CLASP (CLIPSLUITING)
Onze Powerbelt met clip sluiting is perfect voor iedereen die serieus is met het trainen en wat meer luxe wilt. Het voordeel de Powerbelt met clip sluiting is dat na de oefening direct de spanning van de riem kan worden gehaald.

De clip sluiting is gemaakt van hoge kwaliteit (zwaar) aluminium waardoor deze stevigheid bied en tevens gemakkelijk te openen is.

Voor de beste kwaliteit en afwerking worden alle riemen met de hand gemaakt. Die riem bestaat uit drie lagen. Voor de binnenste laag word altijd hoge kwaliteit leer gebruikt wat zorgt voor de beste ondersteuning en lange levensduur. Afhankelijk van het design worden de buitenste twee lagen gemaakt van leder, suède of nylon.

Mocht je nog twijfels hebben kun je natuurlijk altijd contact opnemen door ons een mail te sturen.